Pressmeddelande: Adekvat Försäkring fortsätter sin satsning på flygförsäkringar, nu med ny försäkringsgivare

Publicerad: 2019-05-21

Adekvat Försäkring har under drygt 2 år erbjudit en bred palett av flygförsäkringsprodukter på den svenska marknaden. Den största volymen har varit försäkring för företag inom kommersiell drönarflygning. Försäkringarna som erbjuds är Flygansvar, Kasko för skador på själva drönaren samt Påhängsutrustning såsom kameror eller annan teknisk utrustning.

Utöver drönarförsäkring erbjuder vi också försäkringar för motorflyg, både för privat och kommersiellt bruk för plan med maximal startvikt (MTOW) under 12 ton och färre än 30 säten, helikoptrar, segelflyg, luftballonger, UL-flyg. Vi erbjuder även försäkring för hangar/flygverkstäder, flygskolor/flygflottor, flygplatser, olycksfall för piloter och passagerare.

 

Ny försäkringsgivare:

Vi är glada att idag kunna presentera ett nytt samarbete med den Amerikanska försäkringsgivaren Starr Companies. Vi kommer fortsatt att erbjuda ett brett produktsortiment inom flygförsäkring och vi känner en stor trygghet och tillförsikt att samarbeta med en försäkringsgivare med lång och gedigen erfarenhet inom aviation.

 

Försäkringsgivaren:

Starr Companies grundades 1919 och blir därmed 100 år i år. Företaget har erbjudit flygförsäkring sedan 1961 och är ett av de största försäkringsbolagen i USA. I Europa har Starr Companies kontor i Nederländerna, Slovakien, Schweiz, England och Norge. På kontoret i Oslo finns det 2 anställda som arbetar med flygförsäkring och kontoret i London är det 30 anställda med samma inriktning.

 

 

cid:image002.jpg@01D50672.EFF3FA40

Har ni frågor eller vill teckna försäkringen kontakta Adekvat Försäkring 

Telefonnummer: +46 (0)470-70 40 50

E-post: info@adekvatforsakring.se  

Hemsida: www.adekvatforsakring.se