Flygskola/flygflotta

Den här försäkringslösningen riktar sig till dig som äger flera flygplan eller som driver en flygutbildningsverksamhet.


För att teckna den här försäkringen måste din flygskola ha officiellt godkännande att utbilda piloter för privata eller kommersiella certifikat. Vår försäkring täcker i princip alla godkända flygplanstyper såsom motorflyg, helikopter, segelflyg, luftballong, sjöplan och UL-plan. Flygflotta definieras som flera flygplan med samma ägare och som kan vara samlade i samma försäkring. 

Som ägare av flera flygplan är du ansvarig för eventuella skador som planen orsakar mot tredje man och självförvållade skador. Ansvaret gäller både skador på personer och saker utanför planen. Tillsammans med dig går vi igenom användningsmönster och tar fram en lösning som passar just dig och din flotta, oavsett om det är den lagpliktiga ansvarsförsäkringen, full kaskoförsäkring, full olycksförsäkring eller annan särskilt anpassad lösning.

Innan försäkringen tecknas går vi igenom just dina förutsättningar för användningsområde, liksom flygtyp, fabrikat, registreringsnummer, årsmodell, antal passagerare och liknande. Vi kommer också att dokumentera din hemmabas, vilka geografiska områden planet opererar över och hur många flygtimmar respektive vilka perioder planet står på marken. 

En förutsättning för denna typ av försäkring är att dina plan är registrerade och godkända. För alla våra kunder erbjuder vi bonus på skadefri flygning och som introduktionserbjudande får du en specialbonus första året på din kaskopremie. 

Ansök om offert

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

Telefonnummer: 0470-70 40 50
E-post: info@adekvatforsakring.se