Luftballong

Vi erbjuder luftballongsförsäkring till alla godkända typer av varmlufts- och gasballonger.


Som lufttransportmedel är din luftballong speciellt känslig för vind, turbulens, termik och nederbörd - och användningen är ofta säsongsbetonad. Oavsett du flyger ensam eller med passagerare vill vi hjälpa dig att ha den optimala luftballongsförsäkringen. Så oberoende av storlek, klass och form kan vi erbjuda dig precis den täckning du önskar för din luftballong.

Utöver lagstadgad ansvarsförsäkring kan du välja att försäkra ballongen, korg och brännare tillsammans eller var för sig.  För att kunna erbjuda dig en skräddarsydd försäkringslösning för just dina behov vill vi veta en del detaljer om din luftballong, t ex vilken modell du flyger, årgång, storlek och prisklass, liksom hur länge du har flugit och ballongens maximala startvikt.

Som ägare av en luftballong är du ansvarig för potentiella skador som luftballongen orsakar mot tredje man och självförvållade skador. Ansvaret gäller både skador på personer och saker utanför luftballongen. Tillsammans med dig går vi igenom ditt användningsmönster och tar fram en lösning som passar just dig. Om du t ex magasinerar din luftballong på marken under längre perioder tar vi hänsyn till det. 

En förutsättning för denna typ av försäkring, som gäller för användning i hela Europa, är att din luftballong är registrerad och typgodkänd.

Ansök om offert

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

Telefonnummer: 0470-70 40 50
E-post: info@adekvatforsakring.se