Motorflyg (kommersiellt)

Den här försäkringen är för dig som flyger i yrkesmässiga sammanhang och att piloten minst har ett giltigt certifikat för uppdraget.


Du kan teckna vår flygförsäkring för plan med maximal startvikt (MTOW) under 12 ton och färre än 30 säten. Med yrkesmässiga sammanhang menar vi exempelvis rundturer, reklamsläp, bogsering, skol- och taxiverksamhet, uppvisning, sjukvård, fallskärmshoppning, besprutning etc. 

Innan försäkringen tecknas går vi igenom just dina förutsättningar för användningsområde, liksom flygtyp, fabrikat, registreringsnummer, årsmodell, antal passagerare och liknande. Vi kommer också att dokumentera din hemmabas, vilka geografiska områden planet opererar över och hur många flygtimmar respektive vilka perioder planet står på marken. 

Även din personliga data kommer att gås igenom såsom antalet flygtimmar och hur länge du har flugit och eventuell skadestatistik. Genom att gå igenom alla dessa detaljer kommer vi att kunna optimera din försäkringslösning så att den passar just dig. 

Försäkringen gäller i hela Europa och kan utvidgas till att gälla i hela världen. Det är också möjligt att teckna försäkring för flyg som är registrerade i annat EU-register samt N-registrerade flygplan, det vill säga i det amerikanska registret.

För alla våra kunder erbjuder vi bonus på skadefri flygning och som introduktionserbjudande får du en specialbonus första året på din kaskopremie. 

Ansök om offert

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

Telefonnummer: 0470-70 40 50
E-post: info@adekvatforsakring.se