Sjöplan

Sjöflygplan blir allt mer populära, det gäller både pontonflyg och amfibieflygplan. Vi försäkrar alla typer av sjöflygplan.


Den stora skillnaden på sjöflygplan och andra flygtyper är att du startar och landar var som helst där det finns vatten. Med en levande landningsbana, och andra speciella förhållanden som ett sjöplan utsätts för, är det viktigt att din försäkring är anpassad efter just dina användarmönster. 

För att kunna erbjuda dig en skräddarsydd försäkringslösning för ditt sjöflyg behöver vi därför veta precis vilken modell du flyger, om du flyger privat eller i yrkesmässiga sammanhang, med eller utan passagerare, som hobby och andra viktiga detaljer. Om du t ex under långa perioder magasinerar ditt sjöflyg på marken tar vi hänsyn till detta när vi räknar ut din försäkringspremie.

Vårt mål är att din försäkring ska matcha dina behov, precis som du vill ha den. Utöver den lagpliktiga ansvarsförsäkringen erbjuder vi en kaskoförsäkring som täcker hela din maskin. Försäkringarna gäller i hela Europa.

En förutsättning för denna typ av försäkring, som gäller för användning i hela Europa, är att ditt sjöplan är registrerad och typgodkänd.

Ansök om offert

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

Telefonnummer: 0470-70 40 50
E-post: info@adekvatforsakring.se