Socialt engagemang

 

Socialt ansvar och engagemang har alltid varit viktigt för oss på Adekvat och vi har genom åren stöttat olika organisationer, främst med inriktning
mot barn och ungdomar.

Växjö Charity är ett välgörenhetsprojekt som vi på Adekvat startade 2017 tillsammans med två andra företag i Växjö. Syftet med Växjö Charity är att samla näringslivet i regionen en gång om året för att spela golf och padel, nätverka samt ha en trevlig galakväll med underhållning och samla in så mycket pengar som möjligt till välgörande ändamål. Den 31 augusti 2017 var det världspremiär för Växjö Charity och vi lyckades samla in hela 500 000 kr(!) som skänktes till Växjötjejen Elin Cederbrant insamlingsstiftelse Together Against Diabetes, www.tad1.se. Vi är otroligt glada och stolta att vara en del i detta projekt och vi vill rikta ett stort och varmt tack till våra medarrangörer och alla andra företag och personer som varit med och gjort detta möjligt.

Läs mer om vårt välgörenhetsprojekt, Växjö Charity här.

Fredrik Ottosson
VD - Adekvat Försäkring AB

 

Tidigare år har vi bl.a. stöttat följande organisationer


2016 - T.A.D - Together Against Diabetes

togetheragainstdiabetes.se

I år stödjer vi kampen mot typ 1-diabetes. Together Against Diabetes startades utav Elin, blott 17 år gammal.
Hon startade Together Against Diabetes för att försöka få till en förändring och göra skillnad, sprida kunskap och information om typ 1-diabetes och hjälpa till att samla in mer pengar till forskningen.


2015 - Barncancerfonden

www.barncancerfonden.se

I år har vi tagit ett gemensamt beslut att stödja Barncancerfonden. Vi har därför avstått från julklappar och istället skänkt ett bidrag till dem.


2014 - Ride of Hope

www.barncancerfonden.se/engagera-dig/event/ride-of-hope
 


2013 - Min Stora Dag

www.minstoradag.org

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Vi stödjer Min Stora Dag så att de ska kunna fortsätta uppfylla sjuka barns drömmar. 
 
Klicka här för att läsa mer.