Socialt engagemang

 

2017

För ett antal år sedan deltog jag i en mycket välarrangerad välgörenhetstillställning i Skåne. Där och då föddes en idé för mig att detta borde även en expansiv stad som Växjö kunna göra och en gång om året samla regionens näringsliv för att samla in pengar till välgörenhet och samtidigt skapa affärsnytta och nöje. Resan från ord till handling är oftast längre än man tror, men nu är vi framme, Växjö Charity är verklighet!

Växjö Charity AB ägs till lika delar av Växjöföretagen Adekvat Försäkring AB, Creon Promotion AB, www.creon.se och GoBrave Reklam och Kommunikation AB, www.gobrave.se. Syftet är att planera, arrangera och genomföra events för att samla in pengar till välgörenhet. Allt överskott från våra arrangemang går oavkortat till ideella förmånstagare som valts av Växjö Charity AB. I år går överskottet till Together Against Diabetes www.tad1.se till förmån för Barndiabetesfonden. 

Läs mer om Växjö Charity här: 

Fredrik Ottosson
VD - Adekvat Försäkring AB

 


 

2016 - T.A.D - Together Against Diabetes

togetheragainstdiabetes.se

I år stödjer vi kampen mot typ 1-diabetes. Together Against Diabetes startades utav Elin, blott 17 år gammal.
Hon startade Together Against Diabetes för att försöka få till en förändring och göra skillnad, sprida kunskap och information om typ 1-diabetes och hjälpa till att samla in mer pengar till forskningen.

 


 

2015 - Barncancerfonden

www.barncancerfonden.se

I år har vi tagit ett gemensamt beslut att stödja Barncancerfonden. Vi har därför avstått från julklappar och istället skänkt ett bidrag till dem.

 


 

2014 - Ride of Hope

www.barncancerfonden.se/engagera-dig/event/ride-of-hope
 

 


 

2013 - Min Stora Dag

www.minstoradag.org


Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Vi stödjer Min Stora Dag så att de ska kunna fortsätta uppfylla sjuka barns drömmar. 
 
Klicka här för att läsa mer.