Socialt engagemang

 

Socialt ansvar och engagemang har alltid varit viktigt för oss på Adekvat och vi har genom åren stöttat olika organisationer, främst med inriktning mot barn och ungdomar. 2017 grundade Adekvat Försäkring Växjö Charity i syfte att samla näringslivet i Kronoberg för att samla in pengar till lokala förmånstagare. Läs mer om historien och vad vi gör för vårt lokalsamhälle här nedan. 

 

Vad är Växjö Charity?

Historien

Under våren 2017 kontaktade Fredrik Ottosson sin vän Micke Svensson med en galen idé som han gått och ruvat på under några år. "Micke, vad tror du om att arrangera ett näringslivsevent där företagen i regionen möts för att nätverka, spela golf och ha roligt, men med ett tydligt huvudsyfte att samla in pengar till lokala välgörande ändamål!?".  - Det blev startskottet för Kronobergs nu största näringslivsevent och ideella välgörenhetsstiftelse - Växjö Charity. 

Den 31 augusti 2017 arrangerade Växjö Charity sitt första välgörenhetsarrangemang där allt överskott gick oavkortat till ideella förmånstagare. Och vilken succé det blev! Det blev en fantastisk dag fylld med mingel, skratt och nätverkande som visade att vi tillsammans kan göra skillnad.
 

Vad gör Växjö Charity? 

Nutid

Idag drivs Växjö Charity helt ideellt av företagen Adekvat Försäkring, Creon,  Advisory och Santhe Dahl Invest AB. 

I vår verksamhet planerar, arrangerar och genomför vi högkvalitativa event där vi samlar in pengar till olika lokalt förankrade välgörenhetsorganisationer och föreningar.

Allt överskott från stiftelsens verksamhet går oavkortat till ideella förmånstagare. Stiftelsen drivs helt utan arvoden, avgifter eller kostnader kopplat till de fyra företagen som driver stiftelsen. 

 

Läs gärna mer om Växjö Charity och vårt arbete på www.vaxjocharity.se 

En kan inte göra allt, men alla kan göra något!