Socialt engagemang

 

Socialt ansvar och engagemang har alltid varit viktigt för oss på Adekvat och vi har genom åren stöttat olika organisationer, främst med inriktning mot barn och ungdomar.

Växjö Charity är ett välgörenhetsprojekt som vi på Adekvat Försäkring startade 2017 tillsammans med två andra företag i Växjö (Creon & Advisory).

Syftet med Växjö Charity är att samla näringslivet i regionen en gång om året för att spela golf, paddel, medverka på hälsodagen, nätverka samt ha en trevlig galakväll med underhållning och samla in så mycket pengar som möjligt till välgörande ändamål.

2019

Den 29 augusti 2019 samlades åter näringslivet i Kronoberg med en gemensam agenda, att göra verklig skillnad för de i vårt samhälle som behöver vårt stöd. Dagen började med olika aktiviteter runt om i staden och avslutades på Fortnox Arena med en stor välgörenhetsbankett där en stor del av det lokala näringslivet slöt upp och tillsammans samlade vi ihop hela 1 562 000 kr.

Totalt har Växjö Charity sedan starten för tre år sedan samlat in över 3 000 000 kr till olika lokala förmånstagare.

Läs gärna mer om Växjö Charity och vårt arbete på www.vaxjocharity.se 

En kan inte göra allt, men alla kan göra något!

 

2018 – Vilken Succé!

En dag fylld av aktiviteter, fylld av glädje och uppskattad av alla. Växjö Charity-dagen 2018 startade 08.00 på morgonen med aktiviteter och avslutades med en fullspäckad gala på Fortnox arena i Växjö.
Det var sponsrat av både små och stora företag från Kronobergs län.

Golf och paddel var de sportsliga aktiviteterna under dagen. På kvällen anordnades det en gala i Fortnox arena med middag och underhållning. Vilket blev ett fantastiskt avslut på dagen. Under kvällen mottog de 3 organisationerna över 1.000.000:- i bidrag. Pengarna samlades in från företag i Växjö med omnejd, men också under galakvällen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilka mottog bidragen från Växjö Charity 2018

Växjö Charity-stiftelsen fick många ansökningar från individer och organisationer som hoppas få finansiering till sina projekt. Det var ett svårt val då alla som har ansökt är fantastiska och gör mycket för samhället. Men tillslut valdes 3 organisationer ut.
- Ensemble Cor
- Kvinnojouren blenda
- Öster i samhället

Vi på Växjö Charity tror att alla tre organisationer ger ett fantastiskt bidrag till samhället.

Ensemble Cor

Ensamble Cor är en grupp på 25 personer med funktionshinder som har varit aktiva i samhället med sin speciella blandning av musik, teater och dansunderhållning. De har underhållit hundratals runt om i Kronobergs Län sedan 2010 och de har en hög konstnärlig standard. Ensamble Cor fick 320.000:- från Växjö Charity

 

Kvinnojouren Blenda

Kvinnojouren Blenda är en frivillig organisation som arbetar för jämlikhet i samhället och ett samhälle som är fri från våld av alla sorter. Primärt jobbat man med våld mot utsatta kvinnor i samhället. De var glada och tacksamma att få ta emot en check på 320.000:-

 

Öster i samhället

Öster i samhället är en fristående sektion och projekt som drivs av Östers IF. Syftet är att samla människor från alla delar av samhället. Deras motto är ”fotboll för alla” Detta gör de genom att arrangera event som nattfotboll. Det är utformat för att kunna ge ungdomar en rolig aktivitet på kvällarna. De arrangerar även Para fotboll vilket ger funktionshindrade möjligheten till att spela fotboll. Öster i samhället fick ta emot en check på 320.000:- vid Växjö Charitygalan

 

Tidigare år har vi bl.a. stöttat följande organisationer


2016 - T.A.D - Together Against Diabetes

togetheragainstdiabetes.se

I år stödjer vi kampen mot typ 1-diabetes. Together Against Diabetes startades utav Elin, blott 17 år gammal.
Hon startade Together Against Diabetes för att försöka få till en förändring och göra skillnad, sprida kunskap och information om typ 1-diabetes och hjälpa till att samla in mer pengar till forskningen.


2015 - Barncancerfonden

www.barncancerfonden.se

I år har vi tagit ett gemensamt beslut att stödja Barncancerfonden. Vi har därför avstått från julklappar och istället skänkt ett bidrag till dem.


2014 - Ride of Hope

www.barncancerfonden.se/engagera-dig/event/ride-of-hope
 


2013 - Min Stora Dag

www.minstoradag.org

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Vi stödjer Min Stora Dag så att de ska kunna fortsätta uppfylla sjuka barns drömmar. 
 
Klicka här för att läsa mer.