Socialt engagemang

 

Socialt ansvar och engagemang har alltid varit viktigt för oss på Adekvat och vi har genom åren stöttat olika organisationer, främst med inriktning mot barn och ungdomar.

Växjö Charity är ett välgörenhetsprojekt som vi på Adekvat Försäkring startade 2017 tillsammans med två andra företag i Växjö (Creon & Advisory).

Syftet med Växjö Charity är att samla näringslivet i regionen en gång om året för att spela golf, paddel, medverka på hälsodagen, nätverka samt ha en trevlig galakväll med underhållning och samla in så mycket pengar som möjligt till välgörande ändamål.

 

Växjö Charity 2020 ställs in och flyttas fram till 2021! 
 

Vår omvärld har ställts inför en utmaning som ytterst få kunnat föreställa sig. Inledningsvis vill vi rikta styrelsens varmaste omtanke till alla som nu kämpar med och mot Covid-19. Allas hälsa är alltid det viktigaste! Men Covid-19 riskerar inte bara hälsan och livet hos nära och kära, utan innebär också stora begränsningar i hur vi kan och får träffas i samhället. Krisen har också ställt många av våra partners och deltagande företag inför stora utmaningar. Detta sammantaget har gjort att Styrelsen i Växjö Charity beslutat att ställa in Växjö Charity 2020.

"Vi har sedan starten 2017, tillsammans med näringslivet, delat ut över tre miljoner kronor till olika lokala förmånstagare. Inför 2020 kände vi oss helt säkra på att slå nya rekord eftersom hela eventet redan var slutsålt, vilket hade inneburit ännu mer pengar till sökande förmånstagare. Men under rådande omständigheter ser vi ingen annan lösning än att flytta fram eventet till 2021" – Kristoffer Dahl

Växjö Charity är näringslivets event och den sista torsdagen i augusti varje år är näringslivets dag i Kronoberg, den dag då vi samlas och förenas för att samla in pengar till olika välgörande ändamål lokalt. Engagemanget för och behovet av Växjö Charity är större än någonsin och totalt har över 70 olika ansökningar från förmånstagare nått stiftelsen inför 2020.

"Det gör ont att tvingas ställa in och flytta fram vårt event, speciellt då vi vet att behovet av välgörenhet är ännu större i dessa tider. Men vi vet också att vårt fantastiska näringsliv i Kronoberg kommer stå bakom oss och tillsammans ska vi göra Växjö Charity 2021 till något alldeles extra och dela ut mer pengar än någonsin tidigare!" – Micke Svensson

Växjö Charity 2020 var sedan i slutet på mars slutsålt. Därför är det en självklarhet att alla som bokat 2020 har kvar sin bokning inför eventet 2021 och är därigenom garanterad sitt deltagande.

"När vi i dagsläget inte vet när det är möjligt att samlas i större grupper igen samtidigt som många av våra deltagande företag påverkas negativt av krisen så ser vi ingen annan utväg än att för allas skull skjuta fram eventet till 2021 " – Santhe Dahl

"Att behöva ställa in är naturligtvis fruktansvärt tråkigt, speciellt när vi ser alla fina ansökningar som nått oss och när behovet av insatser såsom Växjö Charity i vårt samhälle kanske är större än någonsin " - Fredrik Ottosson

 

Vi ses igen 2021!

2019

Den 29 augusti 2019 samlades åter näringslivet i Kronoberg med en gemensam agenda, att göra verklig skillnad för de i vårt samhälle som behöver vårt stöd. Dagen började med olika aktiviteter runt om i staden och avslutades på Fortnox Arena med en stor välgörenhetsbankett där en stor del av det lokala näringslivet slöt upp och tillsammans samlade vi ihop hela 1 562 000 kr.

Totalt har Växjö Charity sedan starten för tre år sedan samlat in över 3 000 000 kr till olika lokala förmånstagare.

Läs gärna mer om Växjö Charity och vårt arbete på www.vaxjocharity.se 

En kan inte göra allt, men alla kan göra något!

 

2018 – Vilken Succé!

En dag fylld av aktiviteter, fylld av glädje och uppskattad av alla. Växjö Charity-dagen 2018 startade 08.00 på morgonen med aktiviteter och avslutades med en fullspäckad gala på Fortnox arena i Växjö.
Det var sponsrat av både små och stora företag från Kronobergs län.

Golf och paddel var de sportsliga aktiviteterna under dagen. På kvällen anordnades det en gala i Fortnox arena med middag och underhållning. Vilket blev ett fantastiskt avslut på dagen. Under kvällen mottog de 3 organisationerna över 1.000.000:- i bidrag. Pengarna samlades in från företag i Växjö med omnejd, men också under galakvällen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilka mottog bidragen från Växjö Charity 2018

Växjö Charity-stiftelsen fick många ansökningar från individer och organisationer som hoppas få finansiering till sina projekt. Det var ett svårt val då alla som har ansökt är fantastiska och gör mycket för samhället. Men tillslut valdes 3 organisationer ut.
- Ensemble Cor
- Kvinnojouren blenda
- Öster i samhället

Vi på Växjö Charity tror att alla tre organisationer ger ett fantastiskt bidrag till samhället.

Ensemble Cor

Ensamble Cor är en grupp på 25 personer med funktionshinder som har varit aktiva i samhället med sin speciella blandning av musik, teater och dansunderhållning. De har underhållit hundratals runt om i Kronobergs Län sedan 2010 och de har en hög konstnärlig standard. Ensamble Cor fick 320.000:- från Växjö Charity

 

Kvinnojouren Blenda

Kvinnojouren Blenda är en frivillig organisation som arbetar för jämlikhet i samhället och ett samhälle som är fri från våld av alla sorter. Primärt jobbat man med våld mot utsatta kvinnor i samhället. De var glada och tacksamma att få ta emot en check på 320.000:-

 

Öster i samhället

Öster i samhället är en fristående sektion och projekt som drivs av Östers IF. Syftet är att samla människor från alla delar av samhället. Deras motto är ”fotboll för alla” Detta gör de genom att arrangera event som nattfotboll. Det är utformat för att kunna ge ungdomar en rolig aktivitet på kvällarna. De arrangerar även Para fotboll vilket ger funktionshindrade möjligheten till att spela fotboll. Öster i samhället fick ta emot en check på 320.000:- vid Växjö Charitygalan

 

Tidigare år har vi bl.a. stöttat följande organisationer


2016 - T.A.D - Together Against Diabetes

togetheragainstdiabetes.se

I år stödjer vi kampen mot typ 1-diabetes. Together Against Diabetes startades utav Elin, blott 17 år gammal.
Hon startade Together Against Diabetes för att försöka få till en förändring och göra skillnad, sprida kunskap och information om typ 1-diabetes och hjälpa till att samla in mer pengar till forskningen.


2015 - Barncancerfonden

www.barncancerfonden.se

I år har vi tagit ett gemensamt beslut att stödja Barncancerfonden. Vi har därför avstått från julklappar och istället skänkt ett bidrag till dem.


2014 - Ride of Hope

www.barncancerfonden.se/engagera-dig/event/ride-of-hope
 


2013 - Min Stora Dag

www.minstoradag.org

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Vi stödjer Min Stora Dag så att de ska kunna fortsätta uppfylla sjuka barns drömmar. 
 
Klicka här för att läsa mer.